· 

Waarom luxe alpaca wol?

Waarom wij vaker kiezen voor alpaca wol? De eigenschappen die alpaca heeft is een hele lange levensduur. Het is slijtvast, door de samenstelling van de vezel voelt het koel aan in de zomer, en warm in de winter. Verder is het een luchtige stof die je nauwelijks voelt bij het dragen. Het is daarnaast zacht en kriebelt niet.

Alpacawol bevat geen lanoline zoals de wol van het schaap waardoor het goed op de huid aanvoelt en geen allergische reacties veroorzaakt.

 

Het is waterafstotend en vlamdovend daardoor veilig voor kleding en huis accessoires. Het is zelfs drie keer warmer dan gewone wol, door de vezels die kleine holle ruimtes bevat.  Deze wolsoort is wel duurder maar met een luxere uitstraling dan gewone wol.

 

Nog een voordeel is dat het een duurzaam product is daardoor een verantwoorde keuze voor milieu en dier zelf.


Reactie schrijven

Commentaren: 0