Alpaca handgemaakte sjaal.


Onze alpaca handgemaakte sjaal worden gemaakt van 100 % alpaca wol of een mix hiervan met bijvoorbeeld zijde. Goede eigenschappen van deze wol soort zijn slijtvast, een lange levensduur.Door de samenstelling van de vezel voelt de stof koel aan in de zomer en warm in de winter. Het voelt goed aan op de huid  en veroorzaakt geen allergische reactie. Het is tevens waterafstotend en vlam dovend waardoor kleding en huisaccessoires veilig te dragen zijn.

 

Het is zelfs drie keer warmer dan gewone wol en heeft ook nog eens een luxere uitstraling. En de alpaca wol in combinatie met andere wol, zijde of katoen zorgt  voor een sterk product met een extra lange levensduur.

Daarnaast is het een duurzaam product een verantwoorde keuze voor milieu en dier zelf.

 

We hebben ook imitatie bont sjaal modellen ze zijn gemaakt van synthetisch garen. Het heeft de uitstraling en zachtheid van echt bont maar, het komt niet van dieren af. Ze zijn in verschillende kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar.


Echte wol kun je het beste met de hand in lauw water wassen, niet wringen maar knijpen. Omdat anders je sjaal gaat vervilten. Met een beetje azijn of een drup wolwasmiddel dit wel goed uitspoelen, nu is jou sjaal weer helemaal fris. Liggend op een handdoek laten drogen en het blijft nog net zo mooi als toen je hem kocht. Tot zeker meer dan 10 jaar waardoor het ook nog eens een voordelig aanschaft product is.