De Artistieke sjaal Siroja.


Handgemaakte sjaals in verschillende vormen.

De manier waarop een artistieke sjaal gemaakt wordt kan verschillen per handgemaakte sjaal. Of het nu een retro sjaal is, vintage sjaal van wol gemaakt door te vilten. Door het manipuleren van stoffen of bewerken met natuurvriendelijke stof verven. Door het gebruik van kralen en pailetten de mogelijkheden zijn enorm. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals:

-linnen

-katoen

-zijde

-wol

Met de handgemaakte sjaals een unieke uitstraling in beperkte oplage gemaakt.


Gebreide sjaal regenboog

Gebreide sjaal met kraaltjes.

Kleur: pasteltinten

Materiaal: katoen 

Bestelnummer: IN0060

Gebreide sjaal driehoek van katoen garen met kralen.

€ 39,95

  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen1

Hoe worden vintage designer sjaals gemaakt.


De vintage designer handgebreide sjaals. Unieke sjaals omdat ze in beperkte oplage gemaakt worden, dat wil zeggen geen massa productie. De met de hand ambachtelijk gemaakte sjaals worden van natuurlijke materialen gemaakt wat veel voordelen heeft. Ze zijn vochtdoorlatend zodat als je zweet het toch aangenaam warm aanvoeld, en ze zijn ook weer snel droog. Als je een product hebt wat gemaakt is van synthetisch materiaal blijf je het toch koud hebben, of het voelt zweterig aan waardoor het niet prettig dragen is. Wol heeft als eigenschap dat het niet snel gaat stinken waardoor je het niet vaak hoeft te wassen waardoor het product lang mooi blijft.

 

Een handgemaakte sjaal van natuurlijke materialen is niet alleen prettig om te dragen maar blijft ook nog eens jaren mooi waardoor je geld bespaard. Zeker als je het op de juiste manier wast, dus met niet te heet water, en het op de hand wassen. Niet uitwringen en vooral liggend laten drogen. Want wol heeft als eigenschap dat het uitrekt als je het ophangt, dan krijg je een dubbel zo lange sjaal. Tenzij je een superlange sjaal mooi vindt, alleen terug in zijn oorspronkelijke vorm gaat is niet meer mogelijk. Verder geen chemische middelen gebruiken bij het wassen, en ook niet teveel wasmiddel gebruiken een drupje is genoeg. Want door teveel wasmiddel gaat wol juist vilten. Was verzachter is ook niet nodig, je zou wat azijn kunnen gebruiken waardoor je sjaal weer fris ruikt. Wol kan namelijk gaan vervilten als je het op de verkeerde manier wast dan is de sjaal niet meer zo zacht en het is niet meer zo mooi. 

 

Het is ook mogelijk om een sjaal te laten borduren bijvoorbeeld met kralen en pailletten of (wollen) borduurgaren of andere materialen voor een apart model.  Met een handgemaakte sjaal kun je veel kanten op. Er is veel mogelijk met verschillende kleuren, versieringen, ingebreide patronen, aparte vormen. Verschillende soorten materialen voor een aparte sjaal. Wij ontwerpen sjaals en maken deze van verschillende soorten materialen. De technieken kunnen ook gebruikt worden voor bijvoorbeel het interieur zoals kussen hoezen, en andere producten gemaakt van stof en wol.

 

Wij hebben jarenlange ervaring in diverse technieken van bewerken van stoffen. Zoals borduurtechnieken die met de hand gemaakt worden, deze vorm van borduren is een specialisme op zich. Het zorgt ervoor dat je echt een uniek product hebt. Verder maken wij producten niet alleen van wol maar ook van linnen,katoen, satijn, en kant. 

 

Wij kopen onze grondstoffen zoveel mogelijk in bij lokale fabrikanten, het voortbestaan van grondstoffen die in eigen land te verkrijgen zijn. Dit is gunstig voor onze economie en werkgelegenheid. Daarnaast is het minder belastend voor het milieu en je hoeft vaak niet zo lang te wachten bij een tekort hoef je niet eerst weken te wachten op de export vanuit een ander land. Informeer naar onze voorwaarden voor wat er mogelijk is om een product op maat te maken via de onderstaande contactknop of email: info@sirojadesign.eu. 

 

Wij nemen daarna dezelfde dag nog contact op.