Siroja design vintage sjaals


Een winter sjaal van wol gebreid of een gehaakte sjaal.


Ambachtelijke accessoires made by Siroja design.
Ambachtelijke accessoires.

 

Welkom, bij Siroja Design

Wij zijn begonnen met Siroja vintage sjaals maken omdat we het prettig vonden om producten te maken  die net even anders zijn. Omdat de meeste accessoires bijna overal hetzelfde eruit zien.

Om creatieviteit te bundelen in een uniek product wat je niet zo vaak tegen komt. Waar je blij van wordt als je het draagt.

 

De goedkopere sjaals die overal te krijgen zijn ben je na een paar keer dragen al moe.

En na een paar keer dragen en gewassen te hebben zien ze er niet meer zo mooi uit waardoor ze weggegooid worden. Dat vinden we jammer van de gebruikte grondstoffen en de energie die erin gestopt wordt om het product te maken.

 

Onze vintage gemaakte sjaals van wol of katoen hebben de eigenschappen dat ze niet zweterig aanvoelen. Dat zijn de voordelen van natuurlijke garens.

Dit voordeel heeft alpaca wol, merino wol, gewone wol, katoen, en zijde daarom zijn sjaals van dit soort garen prettig om te dragen.

 

Een unieke handgemaakte sjaal geeft je outfit een persoonlijke uitstraling.

Wij hebben jarenlange ervaring in diverse brei en haak technieken. En het werken met andere technieken zoals borduren of stof beschilderen en weven zijn de andere mogenlijkheden om een mooi product te maken.

 

De sjaals zijn met de hand gemaakt en bewerkt, gebreid of gehaakt in diverse kleuren.

Onze sjaals zijn unieke stukken gemaakt op de ouderwetste degelijke manier. We gebruiken het meeste natuurlijke materialen die vanwege hun eigenschappen prettig dragen. Bewerkt met kralen, pailetten, of geweven met diverse soorten materialen.

Zijdegaren heeft als eigenschap dat het  een mooie glans heeft, het  sterk en elastisch is. Verder is zijde niet statisch geladen, en kan veel vocht opnemen zonder dat het vochtig aanvoelt. Met warm weer is de stof koel en met koel weer behaaglijk warm het is niet gevoelig voor schimmels of motten. Die toevoeging aan de wol zorgt ervoor dat je een kwaliteits sjaal hebt.

Sjaals en accessoires zijn tijdloos.

Waarom sjaals en accessoires? omdat accessoires niet tijdgebonden zijn het vrolijkt een t-shirt of ander kledingstuk op. Je outfit ziet er net weer eventjes anders uit. Een sjaal kan altijd gedragen worden of het nu koud of warm is. Bij kou zijn de wollen warme sjaals prettig. En je neemt een ander model gemaakt van dunner materiaal meestal 100 % katoen, linnen of kant bij warm weer.

De gehaakte sjaals met kantpatroon of de gekleurde granny squares met gehaakte bloemen zijn hier een voorbeeld van. 

De sjaals voor het koudere weer zijn gemaakt van echte wol of alpaca wol. Een fijne winter sjaal bij guur weer en nat weer, zodat je minder snel verkouden wordt. En tijdloos voor jarenlang plezier van jouw aankoop.

Een van goede kwaliteit garen gemaakte sjaal.

Onze sjaals zijn nog niet terug te vinden in de winkel. Een bijkomend voordeel van een goede kwaliteits sjaal is dat het milieu gespaard wordt omdat de grondstoffen gemakkelijk weer te her-gebruiken zijn. En een 2 de handswinkel is er ook blij mee. Heel anders is het met de kwaliteit van de goedkope, snelle kleding die niet meer recyclebaar is. Met een handgemaakte sjaal ben je milieu en afvalbewust bezig.

Een eigen ontwerp laten uitwerken?

Mist u nog iets in of aan ons assortiment? Of wilt u graag weten welke technieken, materialen of kleuren er nog gebruikt kunnen worden en waar wij ervaring in hebben? Meer informatie kunt u opvragen via onderstaande button door het formulier in te vullen. Wij mailen of bellen u dezelfde dag nog terug.