· 

Kwaliteit merinowol

Er bestaan verschillende soorten wol types. Maar Merinowol afkomstig van het Merino schaap is een van de bekendste soorten. Het heeft een hele fijne structuur omdat er nog meer haartjes in zitten dan bij wol van een gewoon schaap.

 

De wol is geschikt voor onder andere kleding omdat het niet kriebelt en heel zacht, is of om te vilten wat nu in de mode is. Verder regelt het de warmte heel goed en het voert vocht heel snel af. De wol bevat lanoline een soort waslaagje  wat ervoor zorgt dat een kledingstuk niet gaat stinken bij intensief gebruik.

De structuur van de wol zorgt ervoor dat bacteriën geen houvast hebben aan de vezels. Daarom is het verstandig deze wol niet vaak te wassen omdat het beschermende laagje er dan vanaf gaat. Verder is het product van deze kwaliteit slijtvast waardoor het jaren meegaat als je het goed behandelt. Dus liever laten luchten in plaats van wassen. Gebruik azijn in lauw water en een beetje kneden bij intensief wassen gaat het vervilten en dan krimpt het kledingstuk. Azijn werkt prima om het kledingstuk op te frissen, laat het verder liggend drogen op een handdoek. Je mag het vooral niet ophangen want daardoor rekt het kledingstuk uit door zijn natte zware gewicht, waardoor mouwen wel eens te lang kunnen worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0