· 

Kwaliteit

ambachtelijk gemaakt op het handweefgetouw
handweefgetouw

Ontdek hoe jij, mee kunt doen in het delen van een duurzame leefstijl.

 

Het idee achter ambachtelijk gemaakte producten is vooral de gunstige effecten op de natuur en daarmee voor ons.  De explosieve groei van machinaal gemaakte spullen, en de nadelen die hierdoor zijn ontstaan kennen wij allemaal. 

 

De eigenschap van ambachtelijk gemaakte producten is het wordt met veel liefde gemaakt. De Individuele aandacht voor het product geeft je een andere beleving van het product .

 

Je helpt hierdoor onze natuur en de afwerking is vele malen beter. Net als het gebruiken van goede kwaliteit grondstoffen, geeft je een beter gevoel.

 

Je merkt het verschil tussen de ambachtelijke bakker of het industrieel gemaakte brood. Het zit hem in de smaak, geur en uiterlijk waardoor je meer geniet van het opeten. Het is een andere beleving. 

 

Het is echter wel zo dat handwerk en ambachtelijk niet meer als belangrijk herkent worden. Als er een kant en klaar product ligt dan lijkt het veel geld. Er is geen idee van hoeveel werk erin gaat zitten, naast de kosten van de hulpmiddelen om een product te kunnen maken. Het is goed als mensen zich ervan bewust zijn, zodat er meer waardering voor een ambachtelijk gemaakt product zou zijn.

 

Je helpt bijvoorbeeld de plaatselijke bakker en slager of kleermaker, door plaatselijk gemaakte producten te kopen. Deze ambachtslieden verdienen hun boterham met hun harde werk.

De winkel en de voorraad moeten hiervan betaalt worden. De verzekeringen, en dan heb je nog je prive lasten. Als een retailer zijn levensonderhoud kan betalen of de voorraad van zijn winkel kan aanvullen. Zijn dure winkelhuur niet meer kan betalen dan moet hij zijn winkel sluiten. Daarnaast zijn er nog allerlei belastingen die de retailer ook nog eens moet betalen. 

 Als een kleermaker geen kleren meer kan repareren of diensten aan kan bieden. Heeft hij niet zo zeer te maken met voorraad maar wel een verlies van inkomsten. Daardoor zou hij gedwongen zijn om te stoppen om er ander werk bij te gaan doen.

 

 

Nu lijkt het misschien wel niet zo belangrijk, want de kleding van nu is goedkoop en als het er niet meer uitziet dan gooi je het weg. 

Alleen kleren maken en repareren is een vak op zich, het zijn vaardigheden die je niet zo maar even doet. En het heeft tijd nodig om de kneepjes te leren om een kledingstuk mooi passend te maken. De echte couture wordt nog veel met de hand bewerkt, ze hebben de beste pasvorm, ze zijn echter wel peperduur. Een grote groep naaisters en borduursters zitten uren op een stuk te werken. Uren die

wel uitbetaald moeten worden, zodat zij hun kosten kunnen betalen. 

 

Met zo'n dure jurk heb je wel iets moois en unieks, daarom maken wij ook alles zelf omdat wij een mooi product willen maken. Van een goede kwaliteit waar je nog lang plezier van hebt. 

 

Dus doe mee, wordt ook ambachtelijk en koop lokaal. Geniet van de lekkere smaken of van een mooi gemaakt kledingstuk. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0