· 

Kleur en inspiratie


Inspiratie uit de natuur.

Zonsondergang
Oranje zonsondergang

Een prachtige zonsondergang,  met  oranje, gele en rode tinten.

Het idee van kleuren gebruiken in de mode, komt uit onze omgeving.

Er zijn bepaalde tinten die ieder seizoen terug komen in onze kleding en het interrieur.

Pastel en lichte kleuren voor het voorjaar, felle voor de zomer, aardse en warme tinten in de herfst. En donkere, blauwe soorten voor de winter. 

 

De natuur is dan ook een geweldige  inspiratiebron voor onze ontwerpen. Voor een nieuw product een combinatie van natuurlijke materialen. 

 

 

 

 

Dat wij ons ook kleden om ons gevoel uit te drukken of status.

 

- Rood: staat voor energie, warmte, intensiteit.  Ze staat voor onrust, levendigheid en nodigt uit tot actie. Deze kleur vraagt om aandacht en valt op als je het draagt.

 

-Blauw: Is een rustgevende koele kleur, die doet denken aan de zee en de lucht. Ze komt zakelijk en koel over en past overal bij. Het is het tegengestelde van rood.

 

-Groen: Is de kleur die het meeste in de natuur voorkomt, die ontspannend en verfrissend werkt. Het is de rustigste van alle kleuren, en staat voor de natuur. Kalmte, ontspanning, verfrissend.

 

-Geel: Is een warme kleur die ons doet denken aan de zon. Ze stimuleerd is vrolijk en verwarmd, en is terug te vinden in de kamille en paardebloemen en nog meer kruiden. Waar vaak thee van gezet wordt, met helende  en rustgevende uitwerking.

 

-Oranje: Nog een vrolijke kleur die gemaakt wordt door rood met geel te mengen.  Oranje is feestelijk, smakelijk zoals een sinaasappel, ze is warm en stimulerend. Het is een hollandse kleur die veel gebruikt wordt, afkomstig van willem van oranje dit is terug te vinden in de geschiedenis van de oranjes.  

 

-Bruin: Is een aardse kleur die rust uitstraalt,  het behoort tot de warme tinten. En wordt veel gebruikt in de herfst, het heeft een stijlvolle uitstraling.

 

-Paars: Is een emotionele kleur, die luxueus over komt. Geassocieerd met intelligentie, kalmeerd, en wordt vaak gebruikt in de magie. Is ook vaak gebruikt in artistieke kleding.

 

-Wit: Is eigenlijk geen kleur, staat voor reinheid, onschuld en eenvoud. Je kunt wit overal bij dragen, het is tijdloos en komt koel over net als sneeuw. Wit is een prima basis om te mengen met andere kleuren, het staat mooi bij de tegenhanger zwart. Bruiden kiezen meestal wit als traditie, wat een bepaalde betekenis van reinheid en onschuld weergeeft.

 

-Zwart: Mag ook geen kleur genoemd worden, het is een mix van alle kleuren bij elkaar. Het absorbeert licht en toont somberte uit, wordt vaak gedragen als rouw kleur. Maar is ook een hele chique kleur die goed te combineren is met alle kleuren. Als je statigheid wilt uitdragen zoals een tweedelig pak met wit sporthemd. Zwart wordt bijna altijd gebruikt als traditionele rouw kleur.

 

Onze feestdagen en tradities hebben de bijpassende kleuren. Zoals rood en groen, zilver en goude tinten herkenbare kleuren die gebruikt worden bij traditionele feesten.

 

Als je een accessoire hebt zoals bijvoorbeeld een sjaal kun je spelen met de kleuren van jouw outfit. Het is dus sterk bepalend in de vormgeving  van je huis interieur en sfeer van een persoonlijke mode outfit.  Hoe je je voelt kun je met een bepaalde kleur kleding ook aan geven.  Ben je in een  vrolijke en opgewekte stemming dan draag je vast iets van geel of oranje. Heb je zoiets van vandaag even niet, dan draag je meer donkere kleuren zoals zwart of grijs.

De winter maand is een traditioneel echt feestelijk maand die je opvrolijkt met groene, rode en goud/ zilver tinten in de accessoires.  

Het voorjaar is meer geschikt voor witte kleding, of pastel tinten en groene kleuren.

Terwijl je felle tinten en wit in de zomer goed staan als je wat meer in de zon bent geweest. 

 

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0