· 

Wol vilten.


Een pompoen maken met wol.


wolvilten
Pompoen vilten

Pompoent wolvilt prikken is een pakket waar alles in zit. Drie kleuren wol en een viltnaald, deze naald kan snel breken. Maar met de juiste ondergrond zoals een foam kussen kun je dit voorkomen. Wol vilten is een leuke bezigheid waar je met een speciale naald de wol tot een vaste vorm prikt. Figuren maken met wol door te vilten, ook wel droog vilten genoemt. 

 

Vilten is een hobby waar je van echte schapenwol een mooi product kunt maken. Van een knuffel tot iets voor in het interieur, of kleding

zoals een sjaal of vest gemaakt door te vilten. Van kleine versieringen zoals een broche.

 

Een andere vorm van vilten is nat vilte, dit doe je met speciale zeep bv olijfzeep en bubbeltjes plastic. Je legt de wol in de kleuren die je mooi vindt op de bubbeltjes mat. Je kunt er diverse patronen van maken en laag over laag aanbrengen. Je moet wel rekening houden met de lengte van je sjaal omdat het product inkrimpt bij het vilten. Als je een dikke sjaal wilt ga je voor meerdere lagen. Je spuit in een planten spuit de wol nat en met een ander stuk bubbeltjes plastic ga je de wol kneden en vormen. Door het wrijven gaan de haartjes in elkaar zitten, je doet dit tot je een gewenst resultaat hebt. Je kunt de sjaal daarna nog bewerken of zo laten het is maar net wat je mooi vindt.

 

 

Een andere manier is organza of dunne zijde als eerste ondergrond te gebruiken en hier wol op te prikken, dit geeft weer een ander effect. Je kunt daarna de sjaal verder versieren met borduursels of kralen. Deze mogelijkheden maak je met vilten met wol een hobby die niet snel gaat vervelen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0