Ambachtelijk gemaakt.


 

 Ambachtelijk gemaakte  producten, worden vaak op de traditionele manier gemaakt zoals het vroeger al gebeurde. Volgens bepaalde richtlijnen en technieken. Ambachtelijk gemaakte producten staan erom bekend dat ze degelijk en sterk zijn. Het gaat niet snel kapot als het toch stuk gaat is het vaak nog goed te herstellen.  Anders dan bij massaproductie waar het sneller weggegooid wordt. Het heeft geen waarde en is van vaak slecht materiaal gemaakt, wat bijna niet meer te repareren is.

 

Hoe herken je ambachtelijk gemaakte producten? vooral bij textiel is het echte handwerk een manier om jezelf  te onderscheiden. Een handgemaakt product lijkt duurder, maar er gaan heel veel uren in zitten. Bij kleding wordt het op maat gemaakt, precies passend volgens het figuur. Het zijn vaak met laagjes over elkaar, en helemaal mooi afgewerkt is het als je aan de binnenkant geen stiksels ziet. Die zijn dan onzichtbaar verwerkt, er zitten meestal netjes afgewerkte zakken in en sommige delen zijn verstevigt met een stof waardoor de vorm van een kraag mooi blijft, ook na veel dragen. Dat is het mooie van handgemaakte producten ze gaan jaren mee als je ze goed verzorgt.

 

Met voedsel is dit ambachtelijke bijna niet te achterhalen. Als er aan een paar richtlijnen is voldaan mogen ze het al "ambachtelijk gemaakt" noemen. Meestal is het dan nog een industrieel vervaardigd product.

 

Omdat wij nauwgezet handmatig onze producten maken sluiten we fouten zoveel mogelijk uit. En zie ik toe op een hogere kwaliteit dan met confectie tegenwoordig te koop is. Dit resulteert in een betere pasvorm en een duurzaam foutloos product. Daarom kiezen wij voor ambachtelijke handgemaakte producten, geproduceerd in Nederland. Zodat wij een goede kwaliteit en werkomstandigheden kunnen garanderen. 

Door de hogere kwaliteit garens, deze gaan niet pillen (bolletjes vorming)gaan onze kledingstukken langer mee. Het zijn tijdloze kledingstukken, die lang meegaan.

 

Kwaliteit kledingstukken van goed design kom je jaren later tegen in de kledingkast van je zus of kind. Voor een nieuw leven, mooi toch?